Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Допомагають українці, відгукуються інші країни…

Переселенцям надійшла допомога з далекого Пакистану

Допомагають українці, відгукуються інші країни…
Допомагають українці, відгукуються інші країни…

За офіційними даними, у Львівській області знайшли прихисток понад 400 тисяч людей з інших гарячих місць України.

Серед них і жителі Краматорська Донецької області — одного з українських міст, які зазнають найбільше атак ворога. Його довоєнне населення, за різними оцінками, становило від 220 до 250 тисяч жителів. На місці залишилося близько 48 тисяч людей, інші евакуювалися.

Директор благодійного фонду «Карітас Краматорськ» отець Василь Іванюк розповідає: «Хтось поїхав за кордон, хтось зупинився на Полтаві, на Кіровоградщині, у Дніпрі, у Києві. Багато людей знайшли прихисток у Львівській області. Карітас поїхав за тими людьми, з якими він працює».

Тут його працівники опікуються жителями Краматорська та іншими переселенцями у межах багатьох своїх проєктів, які реалізовують у співпраці з бенефіціарами.

У розмові з отцем Василем довідалася, що деякий час він проводить у Львівській області, окрім того, постійно їздить у Краматорськ, адже «Карітас» продовжує опікуватися людьми, які там залишилися і потребують допомоги. У місті немає газу, світло теж учора було перебите, але сьогодні відновили його подачу.

«Ті люди, які проживають у Краматорську, мають потребу у харчуванні, медикаментах, у тому, що необхідне для життєдіяльності», — каже отець Василь Іванюк.

Допомагають українці, відгукуються інші країни. Відтак нещодавно навіть далека країна Пакистан зголосилася надати допомогу. Днями на українсько-румунському кордоні у Чернівецькій області відбулася передача гуманітарного вантажу благодійному фонду «Карітас Краматорськ».

Під час церемонії передачі Надзвичайний і Повноважний Посол Пакистану в Україні Ноель Ізраель Хохара зазначив: «Ми організували гуманітарну допомогу народу України, яку передаємо благодійній організації Карітас. Вона поїде до Краматорська. Це їжа, вода. Це вже третя допомога, яку ми привозимо для України. Зокрема, ми доставляли у Чернівці вантажі з медикаментами для обласної лікарні та військового госпіталю».

Пан Посол наголосив, що Пакистан і надалі привозитиме допомогу для інших куточків України.

Гуманітарний вантаж перевантажили і доставили на склад у Львівській області. Звідси, за словами директора благодійного фонду «Карітас Краматорськ» отця Василя Іванюка, будуть відправляти туди, де його найбільше потребують.

Отець Василь Іванюк зауважив, що до надання допомоги постраждалим у війні може долучитися кожен охочий.

Схожі новини