Передплата 2024 «Добрий господар»

СБУ затримала колаборантів, які вбили чоловіка у період окупації Гостомеля

  • 27.05.2022, 09:25
  • 519

Детальніше про нові спецоперації Служби безпеки – у новій добірці

Так, у Києві контррозвідка СБУ затримала місцевого мешканця, який активно підтримував окупантів. Зловмисником виявися син колишнього народного депутата України.

Проживаючи поблизу урядових установ у центрі столиці, агітатор розповсюджував через власний акаунт в Instagram «сторіс» та особисті повідомлення, в яких виправдовував агресію рф проти нашої держави.

Також він публічно закликав громадян здаватися ворогу і співпрацювати з ним.

Щоб уникнути відповідальності за вчинені злочини, зловмисник намагався втекти за кордон, де планував переховуватися.

Втім, співробітники СБУ оперативно викрили і затримали ворожого пропагандиста. Обвинувальний акт за статтею 436 (пропаганда війни) К К України направлено до суду.

Ще одному мешканцю столиці повідомили про підозру у колабораційній діяльності. Зловмисник публічно виправдовував повномасштабне вторгнення рф на територію України і закликав підтримувати агресорів.

Крім цього, затримано двох мешканців Гостомеля, які співпрацювали з ворогом і займалися мародерством у пошкоджених магазинах та помешканнях людей.

Під час тимчасової окупації частини регіону вони збирали інформацію про позиції ЗСУ, забезпечували окупантів продуктами харчування і пальним, а також «здавали» адреси проживання учасників АТО.

Встановлено, що зловмисники використовували ворожі радіостанції для зв’язку з окупаційним угрупованням рашистів.

Під час слідчо-оперативних дій виявилися дані, що зловмисники вчинили умисне вбивство мирного жителя і намагалися приховати сліди злочину.

Разом з цим, на Київщині заочно повідомили про підозру у військових злочинах росгвардійцю, який незаконно утримував у підвалі понад 50 мирних мешканців Гостомеля.

Зловмисник знущався над людьми, погрожував їм розстрілами і тримав без їжі і питної води.

Також він захоплював приватні оселі та «вибивав» з людей інформацію про наявність у місті українських військових і правоохоронців.

У Донецькій області:

Співробітники СБУ викрили двох агентів російських спецслужб на зборі інформації про дислокацію підрозділів ЗСУ на території регіону.

У Черкасах:

Затримано ворожого агітатора, який закликав громадян підтримати окупантів. Зловмисник має громадянство рф і тривалий час працював в одній з військових частин на території країни-агресора.

У Луганській області:

За матеріалами СБУ до ув’язнення засуджено двох бойовиків так званої «лнр», які були захоплені в полон поблизу Кремінної. Суд призначив їм позбавлення волі на 8 та 10 років відповідно.

За даними слідства, обидва зловмисники є мешканцями тимчасово окупованої території регіону. Один з них приєднався до загарбників незадовго до повномасштабної агресії рф і займався обслуговуванням ворожої техніки.

Інший — був механіком-водієм БМП окупантів. З 2017 року брав участь у бойових діях проти українських військ на сході нашої держави.

Наразі СБУ продовжує комплексні заходи для встановлення і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до злочинів проти нашої держави.

Схожі новини