Передплата 2024 «Добрий господар»

"Дія" скоро буде доступна за кордоном, - міністр

  • 26.05.2022, 11:30
  • 694

Міністри цифрової трансформації кількох країн готові сприяти швидкій інтеграції цифрових документів у "Дії" до своїх національних систем

"Дія" скоро буде доступна за кордоном, - міністр
"Дія" скоро буде доступна за кордоном, - міністр

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Після завершення офіційної частини Diia Summit особисто зустрівся із цифровими лідерами Латвії, Словаччини, Болгарії, Молдови, Словенії, Фінляндії та Канади. Зараз наша команда активно працює над тим, щоб застосунок „Дія“ став міжнародним», — розповів він.

Федоров сподівається, що українці із цифровими документами в застосунку зможуть подорожувати між країнами та використовувати їх у всіх життєвих ситуаціях за кордоном.

«Молдова вже зараз ухвалює необхідні законодавчі зміни для визнання „Дії“. З Польщею ми реалізуємо технічну інтеграцію для зображення українських документів у їхньому застосунку. Сподіваємося, що також швидко вдасться налагодити співпрацю і з іншими країнами. З кожним міністром також узгодили чіткі спільні цифрові проєкти. Зокрема, участь у відкритих конкурсах програми Digital Europe, реалізація сервісу e-delivery для громадян, взаємне визнання електронних підписів, дистанційне навчання, кіберзахист та протидія пропаганді», — розповів урядовець.

Фото із мережі

Схожі новини