Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна не підтримає заморожування конфлікту, - міністр Кулеба

  • 26.05.2022, 09:30
  • 543

Жоден план припинення війни, що означає заморожування нинішньої ситуації, Україна не підтримає

Україна не підтримає заморожування конфлікту, - міністр Кулеба
Україна не підтримає заморожування конфлікту, - міністр Кулеба

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, пише Цензор.НЕТ із посиланням на Інтерфакс-Україна.

«У нас уже був наш „Мінськ“, у нас уже була контактна лінія, у нас уже були нескінченні дискусії у Тристоронній контактній групі, і це призвело нас до того, що ми маємо. Ми не будемо йти тим самим слідом знову. Жоден план, який означатиме заморожування нинішньої ситуації, Україна не підтримає», — наголосив Кулеба на пресконференції на Всесвітньому економічному форумі в Давосі.

Щодо плану Італії про способи припинення війни росії проти України, міністр зазначив, що Україна підтримує будь-які види планів, які не передбачають встановлення іншої контактної лінії та будь-які поступки України щодо територіальної цілісності та суверенітету певних територій.

«Луїджі Ді Майо — друг. Таму в принципі я не можу виступати проти чогось, що пропонує друг. Говорячи політично, ми підтримуємо будь-які види планів, які не передбачають встановлення іншої контактної лінії та будь-які поступки України щодо нашої територіальної цілісності та суверенітету певних територій. Усе інше ми відкриті обговорювати», — сказав він.

Кулеба наголосив, що Україна щиро цінує всі зусилля, спрямовані на політичні пошуки дипломатичного рішення.

«Але ми бачимо зараз на землі та з аналізу рішень, які ухвалює кремль, що вони зосереджені на війні, а не на дипломатії», — зазначив міністр.

Фото ЗМІ

Схожі новини