Передплата 2024 ВЗ

Ми не торгуватимемо своїми громадянами, територіями чи суверенітетом»: Подоляк про позицію України щодо поступок ворогу

  • 25.05.2022, 16:32
  • 470

Проросійські лобісти у Європі починають потроху підіймати голову. Сьогодні певними політичними вустами нам пропонують нову адженду: припинення вогню, заморожений конфлікт та здача частини територій заради миру

Щоб не було двозначності: Україна не братиме участі в цьому обговоренні. Ми не торгуємо своїми громадянами, територіями чи суверенітетом. Це чітка червона лінія.

Не може бути й мови про заморожування конфлікту. Будь-яке заморожування — це війна, відкладена в часі. Більш масштабна, більш кривава та більш підготовлена з боку агресора, який виконає роботу над помилками.

По-друге, геополітичні «стратеги» говорять про території, але ніхто не говорить про людей. З початку війни свій дім залишили вже 13 мільйонів українців. Ці люди не повернуться жити на окуповані території чи в «сіру» зону бойових дій. Бо це ризиковано. А значить, у нас не буде економіки.

Будь-яка війна завершується за столом переговорів, і ця не буде винятком. Але переговори стануть можливими лише тоді, коли сторони будуть готові домовлятися. Для цього росії потрібно почати тверезо оцінювати ситуацію.

Ніхто у світі не зацікавлений у тривалій війні. Ніхто не зацікавлений у продовольчій кризі. Але сьогодні найкоротший шлях до завершення війни — зброя, санкції та фінансова допомога Україні.

Схожі новини