Передплата 2024 «Добра кухня»

«Через війну навантаження на лікарні Львова зросло на 20%»: Орест Чемерис

Яка ситуація з коронавірусом і чи загрожує Україні мавпяча віспа?

«Через війну навантаження на лікарні Львова зросло на 20%»: Орест Чемерис
«Через війну навантаження на лікарні Львова зросло на 20%»: Орест Чемерис

Через повномасштабну війну рф навантаження на заклади охорони здоров"я Львова та області зросло на 15−20%. До лікарів за різною допомогою (амбулаторно та стаціонарно) звернулись понад 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб, які мешкають на Львівщині.

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

«Понад 11 тисяч осіб, які є внутрішньо переміщеними, проліковані у закладах охорони здоров’я Львівської області, — зазначив Орест Чемерис. — Система працює добре. З початку війни не було жодних проблем із забезпеченням внутрішньо переміщених осіб необхідними медикаментами».

Про ситуацію із коронавірусом

Орест Чемерис каже, ковід нікуди не зник. Тому рекомендує і надалі носити маски, мити руки, дотримуватися дистанції та вакцинуватися, якщо цього досі не було зроблено. Станом на 25 травня у стаціонарних відділеннях Львівської області лікують 76 хворих з діагнозом ковід.

«В області медики фіксують достатньо низькі показники захворюваності на COVID-19, — каже чиновник. — 76 хворих — незначна цифра у порівнянні з тим, що ми мали на пікових періодах. А це були цифри у понад 3,5 тисячі хворих… Спад хвороби пов’язаний з тим, що значна кількість людей вакцинувались ще до початку повномасштабної агресії рф. Вакцинація триває. Ми закрили центри масової вакцинації, які були розміщені у торгових центрах та інших закладах. Вакцинацію зараз проводять у поліклініках, амбулаторіях сімейної медицини».

Про ризики мавпячої віспи

Читайте також: На зміну ковіду йде мавпяча віспа?

Орест Чемерис каже, випадків зараження мавпячою віспою в Україні не зафіксували.

«У світі зафіксовано вже понад 150 випадків зараження, — продовжує розмову. — Занепокоєння медиків викликає те, що хворих виявили у країнах, яким таке захворювання не притаманне. Це США, Ізраїлі, країнах Європи. Мавпяча віспа зазвичай поширюється країнами центральної Африки. Перші ознаки мавпячої віспи — лихоманка та характерні висипання на шкірі. Варто не зволікати та звертатись за медичною допомогою. Алгоритм дій наші лікарі знають».

Схожі новини