Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«В Україні уже відновлено 760 кілометрів доріг»: Андрій Івко

Дорожники організовують онлайн-аукціон, щоб зібрати гроші на ЗСУ. Продають дорожній знак, який вказує окупантам потрібний напрямок

Станом на 24 травня відновлено 760 кілометрів доріг. Це дороги державного і комунального значення. У відбудові доріг активну участь беруть міжнародні партнери. У Будапешті відбулася зустріч з представниками асоціації міжнародних дорожніх організацій. Якщо Україна стане членом асоціації, отримає додаткову допомогу на відновлення доріг.

Рашисти знищили загалом 24 тисячі кілометрів доріг. Також знищено три сотні штучних споруд — мости, шляхопроводи.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник голови «Укравтодору» Андрій Івко.

«Коли почалося звільнення окупованих територій, „Укравтодор“ розпочав відновлення дорожньої інфраструктури, — наголосив чиновник. — Наразі відновлено 36 штучних споруд. Це мости Києва, Харкова, Ірпеня та Бучі. Поки що вони тимчасові, попереду будівництво капітальних. Наразі на трасі Київ — Чоп у місті Стоянка вже закінчується відновлення руху для великовагового транспорту. До кінця травня запрацює лівий проїзд. Але легкові авто вже пересуваються без проблем».

Дорожні роботи, каже пан Івко, ведуться на лише у Київській, але й в усіх областях, де були окупанти. «Тривають роботи поблизу Чернігова, — каже він. — Там вже зроблені дві тимчасові споруди та відкритий шлях до міста. Також роботи киплять поблизу Харкова».

Про дорожні вказівники для окупантів

Андрій Івко повідомив, що Державне агентство автомобільних доріг України оголосило перший благодійний онлайн-аукціон на «Prozorro.Продажі». Лотом торгів стане дорожній знак для окупантів, який вказує їм напрямок, куди їм необхідно йти.

Онлайн-аукціон відбудеться 2 червня. Участь можна взяти з будь-якої точки світу, для цього потрібно зареєструватися до 18:00 години 1 червня. Усі зареєстровані учасники отримають посилання на участь в аукціоні в день його проведення.

Стартова ціна лоту — 50 тисяч гривень. Всі кошти підуть на потреби ЗСУ.

«Укравтодор» дав вказівку в областях демонтувати або замальовувати знаки із назвами населених пунктів. Натомість створили універсальний знак для окупантів, який у деяких областях дорожники та комунальники навіть встановили. Виставлений на аукціон дорожній знак — із Сумської області. На ньому, на жаль, є сліди від куль", — підсумував Андрій Івко.

Схожі новини