Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росії доведеться розбирати свої літаки через брак запчастин, – Bloomberg

  • 23.05.2022, 13:35
  • 811

У російській авіакомпанії "Аэрофлот" протягом найближчих трьох місяців буде дефіцит запчастин для літаків Boeing і Airbus через санкції

росії доведеться розбирати свої літаки через брак запчастин, – Bloomberg
росії доведеться розбирати свої літаки через брак запчастин, – Bloomberg

Про це пише Bloomberg, передає Укрінформ.

Відтак, більшість із понад 350 літаків «Аерофлоту» є моделями Airbus або Boeing, а через санкції Заходу компанія матиме дефіцит деталей.

За оцінками експертів компанії IBA, що спеціалізується на бізнес-аналітиці в авіації, у російської авіакомпанії запасів вистачить на три місяці, а тоді їй доведеться розбирати частину своїх літаків на запчастини.

Замінити продукцію Boeing та Airbus російськими літаками як мінімум найближчим часом не вдасться.

«Аерофлот був створений за світовим стандартом. Але він буде тінню сам по собі, здатний літати лише в ті частини світу, які хочуть мати бізнес із росією. Це дзеркало для російської економіки, тепер відрізаної від економічної системи, яку очолює Захід», — заявив Крістофер Гранвіль з лондонського консалтингового агентства TS Lombard.

Також агентство пише, що через санкції «Аерофлот» не лише втратив доступ до запчастин для своїх літаків, а й був змушений різко скоротити закордонну маршрутну мережу.

До російського вторгнення в Україну «Аерофлот» виконував польоти в 56 країн. Однак зараз літаки компанії літають лише в 13. Пасажиропотік авіакомпанії різко впав.

На початку березня «Аерофлот» виключили з глобальних систем бронювання.

Фото із мережі

Схожі новини