Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У червні Євросоюз повинен відчинити двері для України, - Дуда

  • 22.05.2022, 20:00
  • 694

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що вже у червні Європейський союз повинен відчинити двері перед Україною

У червні Євросоюз повинен відчинити двері для України, - Дуда
У червні Євросоюз повинен відчинити двері для України, - Дуда

Про це він заявив під час спільної пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським, передає «Європейська правда».

«Великий заклик до всього Європейського Союзу, до лідерів ЄС: сьогодні Україна потребує нашого сигналу, відчинення європейських дверей для держави, для українського суспільства, яке хоче бути частиною європейських спільнот», — сказав Дуда.

Він наголосив, що ухвалення рішення щодо статусу України як кандидата на вступ до ЄС на саміті у червні має величезне значення.

Дуда також впевнений, що необхідно посилювати санкційний тиск на росію.

«Як світ мирним шляхом може допомогти у закінченні війни? Лише санкціями, лише твердий тиск, лише ізолюючи росію, викидаючи її з міжнародної спільноти, економічної. Йдеться і про шостий пакет санкцій у межах Європейського Союзу, який мусить бути запроваджений. Це дуже важливо. Тут я звертаюся до тих, хто має ще сьогодні сумніви: забудьте про бізнес як звичайно», — додав Дуда.

Він вважає, що треба створити такі умови, щоб війна стала невигідною і загрозливою для росії.

«Окрім економічних санкцій — постійно політично престижні санкції: виключення росії з різних міжнародних організацій, виключення з міжнародних спортивних об'єднань, виключення з престижних світових подій. Це повинні бути скоординовані дії», — наголосив польський президент.

Фото ОПУ

Схожі новини