Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Україна та Польща домовилися про спрощений перетин кордону

  • 22.05.2022, 14:45
  • 950

Президент України Володимир Зеленський повідомив про домовленість з Польщею щодо спрощеного перетину кордону між країнами

Україна та Польща домовилися про спрощений перетин кордону
Україна та Польща домовилися про спрощений перетин кордону

Як пише «Європейська правда», про це він заявив після промови президента Польщі Анджея Дуди у Раді.

«​​Ми рідні. І між нами немає бути кордонів чи барʼєрів. Український і польський народи ментально вони давно не розділяють. Тож, ми дійшли згоди найближчим часом втілити це і у відповідній двосторонній Угоді. Спершу щодо спільного прикордонно-митного контролю, а згодом і єдиного умовного кордону, коли Україна буде членом Європейського Союзу. ​І я впевнений, що усі необхідні рішення спочатку для статусу кандидата для України, а потім і для повноправного членства неодмінно будуть ухвалені. Зокрема, завдяки багатолітньому захисту Польщею українських інтересів на європейському континенті», — заявив Володимир Зеленський.

Зеленський подякував Дуді за спільну з лідеркою Словаччини ініціативу переконувати європейських колег, які все ще вагаються, щодо статусу країни-кандидата на членство ЄС для України.

Вінв також зауважив, що росія, розпочавши війну, мимоволі змусила Україну та Польщу забути суперечки щодо спільного минулого.

Фото із мережі

Схожі новини