Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Харкові перейменують проспект Жукова, - Терехов

  • 21.05.2022, 15:30
  • 693

Мер пообіцяв, що всі топоніми, які так чи інакше пов'язані з росією - замінять

У Харкові перейменують проспект Жукова, - Терехов
У Харкові перейменують проспект Жукова, - Терехов

Про це заявив міський голова Ігор Терехов в інтерв'ю ZN.ua.

«Всі топоніми, які так чи інакше пов'язані з рф або можуть бути її символами, замінимо… Стосовно проспекту Жукова та іншого, що використовується рф в пропагандистських цілях, — все буде перейменовано», — сказав Терехов

За словами міського голови, рішення про перейменування Московського проспекту і Московського району Харкова, а також Бєлгородського шосе і Бєлгородського узвозу, яке було ухвалено на позачерговій сесії міськради 11 травня, — «це тільки початок».

«Це тільки початок… Ми перейменували Московський проспект, Московський район, тому що це було дуже одіозно. Бєлгородську трасу, тому що звідти наступали окупанти, а також Бєлгородський узвіз», — заявив Терехов.

Нагадаємо, що раніше міський голова Харкова Ігор Терехов неодноразово виступав за увічнення пам'яті радянського маршала Георгія Жукова і проти перейменування топонімів, що мають його ім'я.

«Я вважаю, що у нас було і буде увічнення пам'яті маршала Жукова як героя війни, який, справді, був, як то кажуть, маршалом перемоги», — говорив Терехов.

Фото з мережі

Схожі новини