Передплата 2024 ВЗ

У Дрогобицькому педагогічному університеті на чотири факультети менше стало

Зміни «запрацюють» вже з 1 вересня 2022 року

На своєму недавньому засіданні вчена рада Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка затвердила нову організаційну структуру університету. Згідно із наказом ректора № 154 від 19 травня ц.р. зміни «запрацюють» вже з 1 вересня ц.р. Як наслідок, в університеті стало на чотири факультети менше.

Шляхом злиття історичного факультету з факультетом психології, педагогіки та соціальної роботи створено новий факультет — історії, педагогіки та психології. Філологічний факультет об’єднано з навчальним науковим інститутом іноземних мов. На базі цих двох структурних підрозділів виник новий факультет — української та іноземної філології. У такий же самий спосіб, звівши «до купи» навчально-науковий інститут музичного мистецтва з факультетом початкової та мистецької освіти, в університеті дали «життя» новому факультету — початкової освіти та мистецтва. Біолого-природничий факультет і навчально-науковий інститут фізичної культури і здоров’я трансформовано у факультет здоров’я людини та природничих наук. Навчально-науковий інститут фізики, математики, економіки та інноваційних технологій перетворено у факультет з аналогічною назвою.

Не всім, звісно, сподобались ці новації: затверджені зміни призведуть до скорочень. Можна зрозуміти університетський колектив. Але від реальності нікуди не дінешся. Упродовж останніх років університет недобирає студентів. Щораз менше молодих людей виявляє бажання здобути фах у Дрогобицькому виші. Рішення вченої ради прийнято під тиском непереборних обставин. На події, які відбулися у Франковому виші, відразу ж відреагувала місцева влада. Дрогобицька міська рада висловила свою підтримку, повністю солідаризувалась у реформаторських діях з ректоркою педагогічного університету, професоркою Валентиною Бодак. Дрогобич — університетське місто. Місцева Ратуша, звісно ж, хоче зберегти цей статус.

Читайте також: Третина евакуйованих назавжди залишається в Дрогобичі!

Схожі новини