Передплата 2024 ВЗ

МЗС України підтвердило, що Італія розробила план "примирення" України та рф

  • 20.05.2022, 15:37
  • 844

У Міністерстві закордонних справ України підтвердили наявність розробленого Італією плану щодо припинення війни росії проти України

МЗС України підтвердило, що Італія розробила план "примирення" України та рф
МЗС України підтвердило, що Італія розробила план "примирення" України та рф

Про це йдеться у коментарі Укрінформу речника МЗС Олега Ніколенка.

«Італійська сторона дійсно поділилася своїм баченням шляхів припинення війни росії проти України. Відповідні пропозиції нині вивчаються», — заявив Ніколенко.

Речник МЗС запевнив, що Україна високо цінує підтримку Італії в рамках Європейського Союзу та на двосторонньому рівні і вітає будь-які міжнародні зусилля, які допоможуть відновити мир на українській землі та в Європі.

«Водночас, будь-яке політичне рішення має базуватися на повазі суверенітету та територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах», — акцентував він.

Раніше ЗМІ писали, що очільник МЗС Італії Луїджі Ді Майо підготував план припинення війни рф проти України і передав документ генсеку ООН Антоніу Гутеррешу та країнам G7.

План містить чотири етапи:

  • припинення вогню в Україні та демілітаризація фронту під наглядом ООН;
  • переговори про статус України, які передбачають вступ до ЄС, але неприєднання до НАТО;
  • угода між Україною та росією щодо Криму та ОРДЛО: «спірні території» повинні мати повну автономію з правом самостійно забезпечувати свою безпеку, але при цьому суверенітет належатиме Києву;
  • укладення багатосторонньої угоди про мир та безпеку в Європі, яка охоплюватиме питання роззброєння та контролю над озброєннями, запобігання конфліктам та заходам зміцнення довіри.

Читайте також: Італія буде поселяти українських біженців у будинках, які конфіскувала у мафії

Фото з мережі

Схожі новини