Передплата 2024 «Добрий господар»

На Закарпатті викрили переправників осіб призовного віку

  • 20.05.2022, 11:32
  • 665

Викрили трьох закарпатців, які переправляли за кордон військовозобов’язаних українців

На Закарпатті викрили переправників осіб призовного віку
На Закарпатті викрили переправників осіб призовного віку

На початку травня оперативники загону отримали від військовослужбовця відділення прикордонної служби «Грушево» інформацію про звернення до нього місцевого мешканця з пропозицією за грошову винагороду сприяти у незаконному переміщенні одного військовозобов’язаного громадянина України.

За результатами проведення подальших заходів було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого 4 травня, спільною міжвідомчою групою у складі співробітників внутрішньої та власної безпеки і Головного оперативно-розшукового відділу Мукачівського загону, співробітників Управління стратегічних розслідувань в Закарпатській області, слідчого ГУ НП в Закарпатській області за процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, були встановлені та затримані троє чоловіків, причетних до організації незаконного переправлення через кордон осіб призовного віку.

Учора у помешканнях фігурантів кримінального провадження правоохоронці провели обшуки, двом чоловікам вручили повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України». У випадку доведення їх вини у суді, українцям загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до семи років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Читайте також: У двох іноземців на блок-постах прикордонники виявили підроблені документи

Схожі новини