Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗСУ звільнили вже понад 20 населених пункти Харківщини, - Генштаб

  • 19.05.2022, 17:25
  • 705

З 5 травня українські військові звільнили з-під російської окупації вже 23 населених пункти Харківщини

ЗСУ звільнили вже понад 20 населених пункти Харківщини, - Генштаб
ЗСУ звільнили вже понад 20 населених пункти Харківщини, - Генштаб

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних Сил України бригадний генерал Олексій Громов, передає пресцентр Генштабу.

«На Харківському напрямку з 5 травня вже звільнені 23 населених пункти з-під російської окупації. Ворог намагається стримати наступ наших військ. росія не припиняє обстріли Чернігівської та Сумської областей, щоб відволікти наші сили від основних напрямків», — сказав Громов.

Громов зазначив, що оперативна мета російського окупанта — вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей.

За його словами, на Донецькому напрямку противник намагається здійснювати наступ по всій лінії зіткнення, використовуючи авіацію. Активні бойові дії тривають на Сєверодонецькому, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Курахівському напрямку. Ворог поступово втрачає наступальні спроможності. Також є ймовірність бойових дій на інших напрямках, щоб не допустити перекидання наших сил.

«В акваторіях Чорного та Азовського морів є загроза ракетних ударів по території України з корабелів росії. Також кораблі окупанта блокують цивільне судноплавство. Для імітації загрози висадки морського десанту, противник постійно здійснює провокативні дії», — наголосив бригадний генерал.

Читайте також: Воюють музейними експонатами і збираються втікати: розвідка перехопила розмови окупантів

Фото із мережі

Схожі новини