Передплата 2024 «Добрий господар»

«Будь-які поступки щодо територіальної цілісності України є неприйнятими»

  • 19.05.2022, 16:54
  • 615

Порошенко в ефірі телеканалу France 24 заявив, що жодних поступок щодо територіальної цілісності України бути не може

Відповідаючи на запитання щодо слів президента Макрона про можливі «дипломатичні компроміси» у переговорах з росією, Порошенко зауважив:

«Сьогодні треба краще розуміти ситуацію. Перше — і це сигнал також для всіх лідерів Вільного світу — ніяких компромісів щодо територіальної цілісності. Бо інакше це так само як запропонувати Франції віддати путіну в обмін на стабільність Прованс чи Корсику. Просто неможливо».

«Друге — жодного умиротворення агресора. Адже Україна платить страшну ціну сьогодні. російська армія воює не з українськими солдатами. Вони гвалтують, знущаються, вбивають жінок, дітей, літніх людей. Цього не можна ніколи забути. І ми точно їм це не пробачимо», — говорить Порошенко.

«Ми робимо все можливе з тим, щоб повернути нашу країну до європейської сімʼї. Ми робимо все можливо для приєднання до НАТО, щоб зробити Європу більш безпечною. І ви не знайдете жодної іншої нації в світі, яка б хотіла миру більше, ніж ми. Ми готові до цього шляхом дипломатичних перемовин, політико-дипломатичними засобами, а також завдяки нашим Збройним силам. Однак нам слід відділити ці дипломатичні перемовини», — пояснює Порошенко.

«Спочатку — негайне і безумовне припинення вогню, виведення російських військ, розв'язання всіх гуманітарних проблем, звільнення заручників тощо. Далі — умови безпеки», — говорить Петро Порошенко.

П’ятий Президент вкотре закликав Макрона приїхати до Києва, щоб краще зрозуміти позицію українців:

«Це дуже важливо, адже дає можливість своїми очима побачити катастрофічні ситуації в Бучі, Гостомелі, Бородянці, Андріївці, Ворзелі, Чернігові, та й в Києві. Кожного дня і ночі відбуваються нові атаки крилатими ракетами проти нас, які вбивають десятки цивільних. Ми знаємо, як це», — зауважує Петро Порошенко.

Читайте також: «Вступу Фінляндії та Швеції до НАТО без України недостатньо для безпеки в Європі«

Схожі новини