Передплата 2024 «Добрий господар»

У москві хочуть залучити іноземні ЗМІ до поширення російських фейків, - розвідка

  • 17.05.2022, 15:37
  • 570

Міноборони рф планує провести для іноземних ЗМІ "престур" окупованими населеними пунктами України, щоб звинуватити ЗСУ у злочинах російських окупантів

У москві хочуть залучити іноземні ЗМІ до поширення російських фейків, - розвідка
У москві хочуть залучити іноземні ЗМІ до поширення російських фейків, - розвідка

Про це повідомляє ГУР МО України.

Зазначається, що кремль вирішив залучити до процесу створення пропутінських фейків європейських журналістів та світові ЗМІ.

За даними розвідки, департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони росії терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово окуповані території України.

Стало відомо, що з 18 до 21 травня росіяни планують показати іноземним журналістам зруйновані райони Маріуполя.

«Щоб звинуватити Україну в руйнуванні міста та масових вбивствах мирних мешканців, російські пропагандисти вже завезли в Маріуполь уламки українських боєприпасів, зібраних зі всіх окупованих районів Донецької області, та готують завезених з Донецька та Горлівки „місцевих очевидців“, які розповідатимуть журналістам про „злочини“ захисників Маріуполя», — інформує ГУР.

Крім того, у так званий «престур» входить поїздка представників ЗМІ до Херсону, Нової Каховки, Скадовська, Армянська, а також до Донецька. Саме там запланована зустріч ЗМІ з ватажком псевдореспубліки «ДНР» Пушиліним.

Виїзд на територію тимчасово окупованих українських міст планують провести з Ростова-на-Дону.

До участі в «престурі» міноборони рф планує залучити представників ЗМІ з Франції, США, Німеччини, Японії, Греції, Китаю, Білорусі, Індії, Венесуели, Болгарії та ОАЕ.

Читайте також: Йдеться про бойових кажанів-бандерівців? Новий фейк від російського Міноборони

Фото з мережі

Схожі новини