Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Переможці "Євробачення" організували у Львові акцію, присвячену матерям

А також оголосили про свої благодійні проєкти на підтримку ЗСУ

Переможці "Євробачення" організували у Львові акцію, присвячену матерям
Переможці "Євробачення" організували у Львові акцію, присвячену матерям

У вівторок, 17 травня, гурт Kalush Orchestra, який переміг на популярному пісенному конкурсі «Євробачення», організував на площі Ринок у Львові акцію #MomsOfUkraine. В такий спосіб вирішили висловити повагу усім матерям. На великому стенді кожен охочий зможе написати ім’я своєї рідної людини, для якої ти завжди дитина.

«Уся країна зараз героїчно бореться проти ворога, — сказав лідер гурту Kalush Orchestra Олег Псюк. — За кожним з нас стоїть мама, яка виховувала і ростила.

Нехай сьогодні звучать імена наших мам, які робили і продовжують робити героїчний внесок у наше теперішнє і майбутнє. Вислови любов мамі — напиши її ім’я як прояв поваги та подяки. Для українців мама — це про любов і чистоту, про рідну землю і рід, про нескінченність світу й невидимий зв'язок між нами. А ще — про живе втілення України".

Одразу після приїзду до Львова учасники гурту виконали на площі Ринок свою переможну пісню про маму Стефанію.

Про благодійні проєкти

Олег Псюк повідомив, що учасники гурту продадуть статуетку, яку отримали за перемогу на «Євробаченні-2022», а гроші віддадуть на підтримку армії.

«Є багато людей, які можуть собі дозволити пожертвувати чимало грошей на допомогу України. І ця статуетка буде додатковим призом, — зазначив Олег Псюк. — Плануємо гастролювати Європою, і на кожному заході будемо збирати кошти на потреби армії та для благодійних фондів. Незабаром оголосимо міста, в яких даватимемо концерти».

Про конфлікт з оцінками журі для польського учасника конкурсу

«Незручно перед Польщею, — каже Олег. — Мені дуже подобається пісня Ochman. Вона входить у мої ТОП-5. Не знаю всіх деталей голосування журі, але маю надію, що наші друзі поляки не будуть тримати образи ні на кого».

Про ризик бути дискваліфікованим

Олег Псюк зізнався, що свідомо пішов на цей крок — закликав зі сцени підтримати Маріуполь та «Азовсталь», не боявся при цьому бути дискваліфікованим.

«200 мільйонів людей дивляться фінал Євробачення, — каже. — Я би картав себе більше, якби я цього не зробив, ніж якби зробив і нас дискваліфікували. Нам важливіша доля українських людей, ніж кубок чи перемога».

Читайте також: «Ми не дали Польщі «0» — просто Крістіан Охман не ввійшов у «десятку» найкращих«

Фото з сайту Укрінформ

Схожі новини