Передплата 2024 «Добра кухня»

Борщовий набір для українських захисників

  • 17.05.2022, 12:00
  • 911

Подружжя підприємців із Прикарпаття виготовляє сухі овочеві суміші та фруктові перекуси і передає їх на передову

Борщовий набір для українських захисників
Борщовий набір для українських захисників

Ігор Бегей із Нового Міста, що на Самбірщині, та його дружина Світлана до війни були фермерами — вони вирощували полуницю. Однак після вторгенння росії в Україну чоловік із дружиною вирішили волонтерити. Отож, маючи усе необхідне обладнанння, вони взялися висушувати у спеціальній сушарці овочі та фрукти та формувати продуктові набори для захисників: борщ швидкого приготування, овочеві та фруктові перекуси — фріспи.

«На початку війни ми з чоловіком вирішили, що мусимо бути максимально корисними для нашої країни там, де ми є. Побачили у соцмережах, що волонтери шукають сушені овочі для борщових наборів, і зрозуміли, що можемо робити борщові набори самі, адже маємо обладнання. Так і розпочалася наша нова діяльність», — розповіла Світлана Бегей.

Усю продукцію подружжя через волонтерів передає на передову.

«Ми хочемо, щоб набори потрапляли тільки до тих хлопців, які зараз воюють „на нулі“. Адже вони не можуть там нормально харчуватися, приготувати собі щось. А наш борщ — якраз те, що треба. Трохи кип’ятку — і ситний обід чи вечеря готові. Дякуємо усім, хто допомагає нам овочами та фруктами, і волонтерам, які оперативно відвозять все хлопцям» — наголосив Ігор Бегей.

Потреба в продуктах є постійно, адже для 200 борщових наборів потрібно аж 230 кг капусти, 80 кг буряка, 60 кг моркви, 50 кг квасолі, 100 кг картоплі. З цього буде орієнтовно 1200 літрів борщу.

Якщо ви можете допомогти підприємцям годувати наших захисників — телефонуйте: 0678 463 427, Світлана.

Читайте також: До тисячі канапок на день!

Фото Ігоря Бегея

Схожі новини