Передплата 2024 ВЗ

Розвідка США недооцінила ЗСУ та військових Афганістану, – CNN

  • 15.05.2022, 14:40
  • 986

Розвідувальна спільнота США здійснює ретельну внутрішню перевірку оцінювання бойової міці іноземних військових після того, як помилилася в аналізі ситуацій в Україні та в Афганістані

Розвідка США недооцінила ЗСУ та військових Афганістану, – CNN
Розвідка США недооцінила ЗСУ та військових Афганістану, – CNN

Про це пише CNN із посиланням на власні джерела.

Комітет Сенату з розвідки надіслав секретний лист Офісу директора національної розвідки, Департаменту оборони та ЦРУ про те, що агенції загалом недооцінили, як довго українські військові зможуть відбиватися від російських військ, і переоцінили, як довго афганські бойовики вистоять проти Талібану минулого літа після виведення контингенту США з країни.

Відтак, вони сумніваються у висновках розвідувального співтовариства.

CNN дізнався, що відділ розвідки Держдепартаменту — Бюро розвідки та досліджень — більш точно оцінило здатність українських військових протистояти росії. Хоча це не спростувало прогнози розвідувальної спільноти.

Критики стверджують, що США могли б почати озброювати Україну швидше і важчим озброєнням, якби розвідувальна спільнота довела, що у ЗСУ є шанс на боротьбу з російською армією.

Напередодні війни розвідувальна спільнота повідомила політикам, що Київ, ймовірно, впаде через три-чотири дні після російського вторгнення.

Сенатор Ангус Кінг зазначив: «Якби ми краще впоралися з прогнозом, ми могли б зробити більше, щоб допомогти українцям раніше».

Тим часом інші розвідувальні служби зосередилися на тому, наскільки сильно росія переважала Україну в озброєнні, техніці та солдатах.

Також, як стверджують фахівці, розвідники США переоцінили й військовий потенціал росії.

Читайте також: Армія росії «здає позиції» у Херсоні, — військові аналітики

Фото із мережі

Схожі новини