Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Армія росії "здає позиції" у Херсоні, - військові аналітики

  • 15.05.2022, 12:50
  • 1 108

російські війська роблять тактичні помилки на сході України, а на півдні не можуть визначитися з датою так званого "референдуму", що може свідчити про те, що вони невпевнені у своєму результаті на Херсонщині

Армія росії "здає позиції" у Херсоні, - військові аналітики
Армія росії "здає позиції" у Херсоні, - військові аналітики

Так вважають аналітики Інституту досліджень війни.

Вони стверджують, що українські захисники знищили чимало російської мотострілецької бригади, яка 11 травня намагалася перетнути річку Сіверський Донець по понтонному мосту.

Катастрофічні втрати росіян під час невдалої переправи через річку та військова некомпетентність змушують росіян сумніватися в успіху «референдуму» у Херсоні.

На думку ISW, спроба переправи через річку в Білогорівці довела приголомшливий брак тактичного розуміння, оскільки супутникові знімки показують знищену російську техніку, щільно згруповану в обох кінцях зруйнованого «мосту».

Знищення мотострілецької частини може завадити росії ізолювати Сєвєродонецьк і Лисичанськ із півночі. Протягом останніх 24 годин російські війська не робили жодних спроб просування в цьому районі.

Армія росії продовжує відходити з півночі Харківської області, але, ймовірно, прагнутиме утримати лінію для захисту своїх наземних комунікацій від Бєлгорода через Вовчанськ до Ізюма. Україна ж не виключає контрнаступ у районі Ізюма.

Українські захисники продовжували воювати на заводі «Азовсталь» у Маріуполі, незважаючи на жахливі умови та продовження російських атак. Українська оборона «Азовсталі» досі зупиняє російські бойові сили та завдає втрат, зазначають аналітики.

Російські війська вирили окопи на північному заході Запорізької області приблизно за 20 кілометрів від траси до міста Запоріжжя. Вони можуть готуватися до подальших наступальних дій на Запоріжжі або укріплювати доступ до Херсонської області з півночі та сходу.

Українські війська знищили російський польовий склад поблизу Пологів.

Російська окупаційна влада має адміністративні проблеми, які заважають їй встановити повний контроль над окупованими територіями.

Головне управління військової розвідки України повідомило, що кремль планує референдум у Херсонській області 11 вересня, а впродовж усього літа буде намагатися завербувати місцевих колаборантів.

Різні повідомлення про можливі дати проведення референдуму в Херсоні (і заперечення того, що буде будь-яка анексія) свідчать про «значну невпевненість» російського керівництва на різних рівнях щодо перспектив росії убезпечити цю територію і, можливо, мати просування вперед, наголосили в ISW.

Читайте також: Окупанти готують перепис населення у Херсоні, — омбудсмен

Фото із мережі

Схожі новини