Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Настав вирішальний час у битві, яка триває століттями"

  • 15.05.2022, 10:29
  • 683

Порошенко у День пам’яті жертв політичних репресій  у своєму відеозверненні наголосив, що війна росії проти України ведеться з давніх-давен, і тепер настав вирішальний час у цій битві

«Ми пам’ятаємо, що 24 лютого почалася друга фаза війни, широкомасштабне вторгнення росії проти України. Це так. Але Биківня, до якої тут з десяток кілометрів, відкриває нам ширший погляд на історію агресії росії проти України. Ця війна ведеться вже з давніх-давен. Вона завжди була війною на знищення. У ній вже не раз траплялися періоди широкомасштабного розгортання. У двадцятому столітті такими часами були Голодомор і Великий терор», — нагадав Порошенко.

«Нашу державу і армію, народжену національною революцією, росія знищила. Вже тоді росія використала інструментарій гібридної війни. І маріонеткові республіки, і зброя для них з північного воєнторгу, і колаборанти, які відкривали шлях московській орді», — констатує Порошенко.

В росії розуміли, що ідея незалежності глибоко вкорінена, що азіатський комунізм чужий європейській українській традиції — говорить Петро Порошенко.

«У 1932−1933 роках в окупованій Україні тисячі сіл стали безмовними Бучами і Мощунами, місцями масових страт голодом, убивствами. Українців убивали голодом чи кулями, бо в кремлі тоді, як і тепер, вважали, що Україна і українці взагалі не можуть існувати, не мають права», — говорить п’ятий президент.

«Так само тепер нелюди вбивали тих, хто насмілився жити по-людському без їхнього дозволу, вбивали в селах під Києвом, Черніговом, Харковом, Сумами. Так само вишукують і викрадають їх тепер у Херсоні чи Мелітополі. І, до речі, так само крадуть в України зерно і знову вивозять за кордон!», — зауважує Порошенко.

«Але тепер це вже остання конвульсія одвічного ворога. Бо сьогодні йому протистоїть потужна армія, яку ми з вами відродили після 2014-го. Перемагає армія, перемагає мова, перемагає віра! Ми пройшли точку неповернення. Нашу правду побачили народи, в нашу силу повірили уряди. Сьогодні увесь демократичний світ підтримує нас у нашій боротьбі», — говорить Порошенко.

Він переконаний: українці покарають ворога за геноциди на нашій землі: «це наш з вами обов’язок і наша присяга перед могилами безвинних жертв і героїв боротьби за незалежність, давніх і теперішніх. Настав вирішальний час у битві, яка триває століттями».

«Ми переможемо, захистимо наше право і право наших дітей вільно жити на нашій українській землі», — наголошує Петро Порошенко.

Читайте також: Відмінність між українцями та росіянами

Схожі новини