Передплата 2024 «Добре здоров’я»

росіяни продовжують наступ на сході України, - Генштаб

  • 14.05.2022, 19:45
  • 760

Найбільш активні дії окупанту здійснюють на Слобожанському та Донецькому напрямках

росіяни продовжують наступ на сході України, - Генштаб
росіяни продовжують наступ на сході України, - Генштаб

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Донецькому напрямку угруповання противника зосереджує основні зусилля на підготовці до наступальних дій у напрямках населених пунктів Сєверодонецьк, Соледар та Бахмут, здійснює поповнення запасів та перегрупування підрозділів. На зазначеному напрямку переміщені до двох батальйонних тактичних груп. Ворог здійснює штурмові дії уздовж лінії зіткнення за підтримки авіації та артилерії. Має частковий успіх в районі Авдіївки.

На Лиманському та Сєверодонецькому напрямках противник перегруповує війська. Відбувається посилення угруповання силами до батальйонної тактичної групи в районі залізничної станції «Новий Айдар».

У Маріуполі ворог продовжує блокування українських підрозділів в районі заводу «Азовсталь». Завдає масованих артилерійських та авіаційних ударів, здійснює штурмові дії.

На Запорізькому напрямку противник зосередив основні зусилля на артилерійських обстрілах українських позицій.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ситуація без змін, противник активних дій не здійснював.

На території Гомельської області білорусі триває розмінування місцевості в районах колишнього базування підрозділів рф.

На Харківському напрямку окупанти основні зусилля зосередили на утриманні займаних позицій, контролі маршрутів постачання по автошляхах на північ та схід від міста Харкова, а також недопущенні просування українських військ у напрямку державного кордону.

На Словʼянському напрямку триває перегрупування підрозділів противника, створення запасів матеріально-технічних засобів.

На Південнобузькому напрямку ситуація без суттєвих змін. Агресор зосереджує основні зусилля на утриманні зайнятих рубежів, розвідці, поповненні боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, інженерному обладнанні позицій, здійснює артилерійські обстріли позицій наших військ.

На території Придністровського регіону Республіки Молдова збройні формування переведені на повсякденний режим роботи. Водночас підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати в підвищеному ступені бойової готовності.

Кораблі Чорноморського флоту росії в акваторіях Чорного та Азовського морів виконують завдання з ізоляції району бойових дій, розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку.

Ворог намагається посилити військову присутність на острові Зміїний, систему протиповітряної оборони.

російські війська продовжують цілеспрямоване знищення об’єктів цивільної інфраструктури України ракетно-бомбовими ударамт та здійсненням артилерійських обстрілів населених пунктів в Донецькій, Одеській, Луганській та Харківській областях.

Противник на тимчасово зайнятих територіях сходу та півдня України намагається залучити громадян України до трудової діяльності в окупаційних установах та незаконних правоохоронних формуваннях, порушує їхні права та свободи.

Читайте також: Ворог сконцентрував у Чорному морі понад 30 ракет, — ОК «Південь»

Фото Генштабу ЗСУ

Схожі новини