Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Києві перейменували арку Дружби народів

  • 14.05.2022, 15:45
  • 718

У межах декомунізації арку Дружби народів у Києві перейменували в Арку Свободи українського народу

У Києві перейменували арку Дружби народів
У Києві перейменували арку Дружби народів

Також у столиці перейменували ще десятки пам’ятників.

Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

«Також депутати затвердили перелік понад 40 пам'ятників та пам'ятних знаків, які потрібно демонтувати із вулиць і будівель столиці та передати до музею тоталітаризму. Щодо перейменувань, це — резонансна тема. Ми почули і думки та побажання киян, почули і критику. Тому, щоб не ухвалювати швидких рішень, залучаємо фахівців інститутів академії наук України, інституту національної пам'яті та інших установ для завершення процесу найменувань. Сьогодні є запит українського суспільства змінити у Києві назви, пов'язані з росією. Але нові назви мають жити десятки, а то й сотні років. Тому процес перейменувань має бути швидким, проте обґрунтованим», — зазначив мер.

Кличко також зазначив, що рейтингове голосування щодо перейменувань столичних об'єктів Київрада подовжила до 19 червня. Голосування відбуватиметься у мобільному додатку «Київ цифровий».

Довідково:

Арку Дружби народів відкрили під час святкування 1500-річчя Києва і 60-ї річниці створення СРСР у 1982 році. Офіційна назва монументу в радянський час — Монумент на ознаменування возз'єднання України з росією.

Читайте також: Житомир: у Коростені демонтували радянські пам’ятники

Фото із мережі

Схожі новини