Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ізолюють росію та нададуть Україні більше зброї: заява країн G7

  • 14.05.2022, 15:30
  • 592

Країни Групи семи пообіцяли посилити економічну та політичну ізоляцію росії, продовжити постачати зброю Україні та врятувати світ від глобальної нестачі продовольства, яку спричиняє війна

Ізолюють росію та нададуть Україні більше зброї: заява країн G7
Ізолюють росію та нададуть Україні більше зброї: заява країн G7

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву міністрів.

Дипломати Великої Британії, Канади, Німеччини, Франції, Італії, Японії, США та Європейського Союзу пообіцяли надалі продовжувати військову та оборонну допомогу Україні, боротися з російською дезінформацією проти Заходу. Також вони закликали Китай не допомагати Москві та не виправдовувати війну рф.

Вони вважають, що посилити тиск на росію можна, зокрема, забороною або поетапною відмовою від закупівлі російської нафти у Євросоюзі.

«Ми будемо прискорювати наші зусилля, щоб зменшити та припинити залежність від російських енергоносіїв якомога швидше, зважаючи на зобов’язання G7 щодо поступового припинення або заборони імпорту російського вугілля та нафти», — йдеться у заяві.

«Ми ніколи не визнаємо кордони, які росія намагалася змінити за допомогою військової агресії, і будемо брати участь у підтримці суверенітету та територіальної цілісності України, зокрема — Криму» — наголосили міністри.

Вони розкритикували білорусь за її позицію щодо війни.

«Ми… закликаємо Білорусь припинити полегшувати агресію росії та дотримуватися своїх міжнародних зобов’язань» — вказано у заяві.

Читайте також: ЗСУ зривають наступ росіян на Донбасі, — CNN

Фото із мережі

Схожі новини