Передплата 2024 «Добрий господар»

«Російські окупанти, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан були взимку без тепла»

Голова Полтавської військової адміністрації пояснив логіку рашистів щодо запуску 12 ракет

Голова Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін вважає, що ключова мета рашистів, які запускають ракети на Полтавщину, — знищення інфраструктури. Кременчуцький нафтопереробний завод (зазнав ракетних ударів) не працював ще з кінця квітня, після попереднього ракетного удару росіян. Тільки-но ТЕЦ почала відновлювальні роботи, як зазнала ще одинного удару.

Російські окупанти, мабуть, хочуть, щоб 180 тисяч кременчужан, які під’єднані до цієї ТЕЦ, були без тепла взимку.

Про це Дмитро Лунін повідомив на брифінгу.

«Це високоточні ракети, вони цілили саме туди, куди потрапили, — каже він. — Крім руйнування залишків підприємств, немає жодної логіки у цих ракетних ударах…»

Нагадаємо, 12 ракетних ударів по Кременчуку на Полтавщині здійснили російські окупанти. Дві ракети збила українська протиповітряна оборона. Одна ракета влучила у місцеву теплоелектростанцію. Ще 9 поцілили у Кременчуцький нафтопереробний завод.

Про посівну кампанію

Посівна кампанія на Полтавщині на завершальному етапі. Втім, голова військової адміністрації додав, що дефіцит пального створює певні труднощі і аграрії не можуть повноцінно працювати. Станом на 13 травня, на Полтавщині засіяли 83−84% від відведених в області площ.

Читайте також: Окупанти обстріляли Полтаву та Кременчук

Схожі новини