Передплата 2024 «Добра кухня»

«Через Львівську область завезли 164 тисячі тонн гуманітарної допомоги»: Данііл Меньшиков

Швидкість проходження кордону гуманітарних вантажів суттєво знизилась через підвищений ажіотаж на ввезення легкових автомобілів

«Через Львівську область завезли 164 тисячі тонн гуманітарної допомоги»: Данііл Меньшиков
«Через Львівську область завезли 164 тисячі тонн гуманітарної допомоги»: Данііл Меньшиков

З 24 лютого, початку повномасштабного вторгнення росії, через кордон Львівської області завезли 164 тисячі тонн гуманітарної допомоги. Серед допомоги — 10 тисяч 700 автівок для Збройних сил України, а також 13 тисяч легкових машин для фізичних осіб.

Про це повідомив на брифінгу в.о. начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

«Упродовж останніх двох діб українці стали більше повертатися з-за кордону, ніж виїжджати, — сказав чиновник. — Від початку повномасштабного вторгнення росії, Україну покинули близько 5 млн людей. Це переважно жінки та діти. Серед чоловіків, які перетинають кордон, третина перевозять гуманітарні вантажі. Інші — це багатодітні батьки, або такі, хто самостійно виховує дітей, особи з інвалідністю, особи, що супроводжують дітей та поранених військовослужбовців…».

Про нововведення щодо перевезення гуманітарних вантажів

Швидкість проходження кордону гуманітарних вантажів суттєво знизилась через підвищений ажіотаж на ввезення легкових автомобілів. Тож, тепер, каже керівник Львівської митниці, легковики з Європи можна оформити за спрощеною процедурою лише на трьох пунктах пропуску. А це дасть зелене світло гуманітарним вантажам через кордон.

Зокрема, авто можна оформити на пункті «Грушів-Будомєж» на Львівщині, «Устилуг» у Волинській області та «Малий Березний» на Закарпатті.

Читайте також: Скільки ще триватиме «армагеддон» на кордонах?

«Наші польські колеги сприяють швидкому проходженню гуманітарної допомоги до України. Для цього створили спеціальний сайт — pomagamukrainie.gov.pl. Там можна заповнити анкету для пришвидшення перевезення гуманітарної допомоги. Після цього водій отримає сертифікат про перевезення гуманітарної допомоги. Сертифікат дає можливість проїжджати без черг», — підсумував Данііл Меньшиков.

Читайте також: «Гроші через банківські термінали та відділення ділки виводили з рахунків«

Фото умовне з Ф Б Західне регіональне управління Держприкордонслужби України-Західний кордон

Схожі новини