Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Блокада одеського порту створює продовольчу кризу у світі»: Сергій Братчук

Без деблокади одеського порту обсягів поставок продовольства закордон, які були до початку повномасштабної війни, досягти не вдасться

«Блокада одеського порту створює продовольчу кризу у світі»: Сергій Братчук
«Блокада одеського порту створює продовольчу кризу у світі»: Сергій Братчук

Чорноморський флот рф повністю заблокував Одеський морський торговельний порт. Це створює проблеми не лише для України, а й для світової економіки. Альтернативні шляхи, тобто розв'язання проблем з логістикою є, однак їх з міркувань безпеки поки не розголошують.

Про це повідомив на брифінгу спікер Одеської обласної військової адміністрації Сергій Братчук.

Нагадаємо, раніше у Львівській ОВА анонсували запуск продажу зерна за кордон через кордон Львівщини, для цього потрібно було налагодити інфраструктуру.

«Без деблокади одеського порту обсягів поставок продовольства закордон, які були до початку повномасштабної війни, досягти не вдасться, — каже спікер. — росія намагається створити механізм впливу на держави світу, оскільки, по суті, створює продовольчу кризу. Це зерно мало йти до країн Північної Африки, Близького Сходу. А сьогодні воно заблоковане. А на окупованій території, на Херсонщині, окупант зерно краде і вивозить до Криму».

Про ракетні атаки на Одесу

Сергій Братчук вважає, що активні ракетні обстріли Одещини означають: цей регіон вчергове склав свій тест на українськість, і це не подобається рф.

Окупанти б’ють ракетами по житлових районах Одещини, а також чинять тиск на економіку регіону.

«Одесити поводяться зовсім не так, як очікувала росія, — каже він. — Це викликає помсту, лють. Згадуємо і потоплений крейсер „Москва“. Згадуємо вмілі дії наших Збройних сил України щодо острова Зміїний, який, нагадаю, адміністративно входить до складу Одеської області. Ну і, звичайно, намагаються на одеситів тиснути психологічно через ці ракетні атаки».

Читайте також: На Херсонщині ліквідували склад боєприпасів окупантів

Фото: mediacenter.org.ua

Схожі новини