Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українським військовим під час війни платять 3 тисячі гривень на добу, – Міноборони

  • 11.05.2022, 18:45
  • 819

Військовослужбовцю, який бере участь у бойових діях, держава виплачує 3 тисячі гривень щодоби

Українським військовим під час війни платять 3 тисячі гривень на добу, – Міноборони
Українським військовим під час війни платять 3 тисячі гривень на добу, – Міноборони

У небойовий день військовому нараховують одну тисячу гривень.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час пресконференції у Медіацентрі Україна-Укрінформ.

«З початку війни, з 24 лютого, грошове забезпечення для всіх військовослужбовців збільшили до 30 тис. грн на місяць, якщо немає боїв. Відтак, 100 тисяч за місяць нараховують військовослужбовцю, який безпосередньо бере участь у боях. Якщо поділити на дні, то небойовий день — це тисяча гривень. День, коли йдуть бої — це 3 тисячі гривень», — розповіла Маляр.

Вона наголосила, що дані про кількість бойових днів конкретного військовослужбовця отримуються від підрозділів ЗСУ. Міністерство оборони України перераховує ці гроші на війська, і вони безпосередньо виплачують їх військовослужбовцями.

«Станом на 10 травня міністерство перерахувало 34,5 млрд грн, і це грошове забезпечення і доплати 30 тисяч грн на місяць. Далі ми плануємо вже до 20 травня сплатити ще 34 млрд грн на війська, і це вже будуть виплати бойові й інші виплати», — повідомила заступниця міністра.

Маляр зазначила, що непорозуміння щодо оплати військовослужбовцям, які були у перший місяць війни, уже ретельно вивчили та вирішили. Причиною були неналежне оформлення документів або проблеми з підрахунком та доказами.

Читайте також: Звільнені області України допомагають розміновувати спеціалісти зі всього світу

Фото з мережі

Схожі новини