Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львівській області сімейні лікарі «полюють» за хворими на діабет

Цю хворобу посилили стреси на фоні війни, зокрема постійні сигнали повітряної тривоги

У Львівській області сімейні лікарі «полюють» за хворими на діабет
У Львівській області сімейні лікарі «полюють» за хворими на діабет

Через стреси, які спровокувало повномасштабне вторгнення росії, в українців зростають ризики виникнення цукрового діабету друного типу. Із цим нині активно борються сімейні лікарі Львівщини — у рамках інформаційної кампанії «Мисливці за діабетом» від україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я».

Про це повідомив на брифінгу директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної військової адміністрації Орест Чемерис.

У зоні ризику насамперед внутрішньо переміщені особи, які втекли з-під обстрілів.

Станом на 11 травня, у Львівській області зареєстровано понад 64 тисячі осіб, які хворіють на цукровий діабет.

«Зараз по допомогу і консультацію щодо діабету звертаються і вимушено переміщені особи, — каже пан Чемерис. — Ми справляємося з цим завдяки сімейним лікарям».

«У біженців питання здоров’я дуже часто відходять на другий план, особливо, коли це стосується хронічних захворювань, — наголосила регіональна координаторка проєкту „Діємо для здоров’я“ у Львівській області Мар’яна Служинська. — Соціальний проєкт „Діємо для здоров’я“ вчасно започатковано і продовжує інформаційну кампанію щодо профілактики цукрового діабету. Стрес є одним із значних тригерів на початку хвороби, і вона підступна тим, що на початках протікає безсимптомно…».

Читайте також: Діабет і кава: швидше, «так», аніж «ні»

Фото умовне з сайту pexels

Схожі новини