Передплата 2024 «Добрий господар»

Країни ЄС відмовляються від масок

  • 11.05.2022, 15:35
  • 784

З наступного тижня пасажири літаків у Європі можуть не носити маски під час польотів чи в аеропорту

Країни ЄС відмовляються від масок
Країни ЄС відмовляються від масок

Відповідні рекомендації затвердив Європейський центр профілактики та контролю захворювань (ECDC) та Агенція з авіаційної безпеки ЄС (EASA), передає «Європейська правда».

Агентства заявили, що скасуванню рекомендації про обов'язковий масковий режим, яка діє з 2020 року, сприяють рівень вакцинації, природний імунітет. Більше того, обмеження вже скасували у кількох європейських країнах.

У заяві все ж йдеться, що носіння маски «як і раніше є одним із найкращих способів захисту від COVID-19».

«Для пасажирів та екіпажів — це великий крок до нормалізації авіаперельотів. Однак пасажири повинні поводитися відповідально і поважати вибір інших людей. Пасажиру, який кашляє та чхає, слід наполегливо подумати про те, щоб одягнути маску для обличчя, щоб заспокоїти тих, хто сидить поряд», — заявив виконавчий директор EASA Патрік Кай.

Нові рекомендації набудуть чинності 16 травня, але агентства заявили, що правила носіння масок, як і раніше, варіюватимуться серед авіакомпаній після цієї дати.

Наприклад, пасажири, які подорожують рейсами до пункту призначення або з пункту призначення, де носіння маски, як і раніше, є обов'язковим у громадському транспорті, змушені будуть носити маску.

Читайте також: На Львівщині пропагують профілактичні щеплення від інфекційних недуг

Фото з мережі

Схожі новини