Передплата 2024 «Добрий господар»

путіна треба усунити від влади, - глава МЗС Литви

  • 10.05.2022, 12:20
  • 625

Очільник МЗС Литви заявив, що відсторонення президента росії володимира путіна - це єдиний спосіб захистити Захід і його союзників від майбутніх загроз з боку москви

путіна треба усунити від влади, - глава МЗС Литви
путіна треба усунити від влади, - глава МЗС Литви

Як передає «Європейська правда», Габріелюс Ландсбергіс заявив про це в інтерв’ю Associated Press.

За його словами, щорічна промова путіна до дня перемоги була «неприємною», і «похмурі обличчя» генералів та інших людей є ознаками провалу в українській війні. Проте він наголосив, що поранений путін може бути ще більш небезпечним, і єдиний спосіб усунути загрозу — це усунути його.

«Ми вважаємо, що поки нинішній режим буде при владі, країни, які його оточують, будуть у певній небезпеці. Не тільки путін, а й увесь режим, тому що, знаєте, хтось може змінити путіна і змінити його найближче оточення, але на його місце може стати інший путін», — вважає Ландсбергіс.

«І тому, поки існує режим, який хоче війни за межами російської території, країни, що його оточують, в небезпеці. І якщо одна річ була доведена тим, хто сумнівався в цьому після 2008 року в Грузії, в 2014 році, коли почалася перша війна в Україні, то це те, що росія — агресивна країна. Це дуже зрозуміло», — наголосив він.

Литва — одна з трьох балтійських держав, які серед союзників НАТО, ймовірно, найбільше стурбовані можливим наміром росії повернути їх у свій склад.

За словами Ландсбергіса, Литва має підтримку, яку надають їй союзники у НАТО та інші країни зі східного крила Альянсу. Проте він сказав, що Литва разом з іншими країнами Балтії — Естонією та Латвією — закликатиме НАТО зміцнити повітряну та морську оборону НАТО, а також забезпечити постійне розміщення військ Альянсу в країнах Балтії.

Читайте також: «Для України є цілком зрозумілим, що лише членство в НАТО є дієвою гарантією безпеки«

Фото з мережі

Схожі новини