Передплата 2024 ВЗ

Окупанти найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках, - Генштаб

  • 09.05.2022, 08:15
  • 461

Зберігається висока ймовірність завдання ракетних ударів по всій території України

Окупанти найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках, - Генштаб
Окупанти найбільш активні на Слобожанському та Донецькому напрямках, - Генштаб

Про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках ознак формування противником наступальних угруповань не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог активних наступальних дій не проводив. Зосереджує увагу на перегрупуванні підрозділів, поповненні запасів боєприпасів, пального, утриманні раніше зайнятих позицій та недопущенні просування підрозділів Сил оборони України у напрямку державного кордону.

На Ізюмському напрямку ворог підрозділами зі складу 1-ї танкової армії, 20-ї загальновійськової армії західного військового округу та 29-ї, 35-ї, 36-ї армій, 68-го армійського корпусу східного військового округу та повітряно-десантних військ основні зусилля зосереджує на підготовці до продовження наступу на напрямках Сулигівка — Нова Дмитрівка та Сулигівка — Курулька.

На Донецькому напрямку противник за підтримки авіації та артилерії основні зусилля зосередив на спробі взяття під контроль населених пунктів Рубіжне, Попасна, підготовці до продовження наступальних дій в напрямках на населені пункти Сіверськ, Словʼянськ, Лисичанськ та Авдіївку. Наростив вогневий вплив, намагається прорвати оборону наших військ.

На Таврійському напрямку ворог проводить демонстративні дії з метою сковування українських військ, вдосконалює систему логістичного забезпечення.

На Південнобузькому напрямку ворог активних бойових дій не проводив. Зосередився на обстрілах позицій підрозділів наших військ із застосуванням наявних засобів артилерії, у тому числі реактивних систем залпового вогню.

На тимчасово захопленій території Запорізької області відмічено випадки вилучення без поважних причин особистих документів у місцевого населення, повернення яких відбудеться за умови участі останніх в урочистих заходах з нагоди дня перемоги.

На території тимчасово окупованої АР Крим ворог здійснював активну підготовку для проведення урочистих парадів.

Обстановка в Придністровському регіоні Республіки Молдова змін не зазнала. Місцеві збройні формування та підрозділи оперативної групи російських військ продовжують перебувати у бойовій готовності «Повна».

Читайте також: Окупанти обстріляли нафтопереробний завод у Лисичанську: є загроза вибуху

Фото: Генштаб

Схожі новини