Передплата 2024 ВЗ

Віртуальна зустріч лідерів країн G7 та Володимира Зеленського

  • 08.05.2022, 20:45
  • 775

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у віртуальній зустрічі з лідерами країн Великої Сімки

Віртуальна зустріч лідерів країн G7 та Володимира Зеленського
Віртуальна зустріч лідерів країн G7 та Володимира Зеленського

Про це повідомляє Суспільне.

«Президент Зеленський підкреслив тверду рішучість України захистити свій суверенітет і територіальну цілісність. Він заявив, що кінцевою метою України є забезпечення повного виведення збройних сил та техніки росії з усієї території України», — йдеться в офіційній заяві лідерів G7.

Джерел CNN у Білому домі повідомлять, ця зустріч була спеціально запланована за день до щорічного святкування «Дня Перемоги» у рф.

Лідери також заявили у спільній заяві, що вони посилять економічну ізоляцію росії та посилять кампанію проти російських еліт, які підтримують президента рф володимира путіна.

Після віртуальної зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським лідери країн Великої Сімки повідомили, що припиняють ключові послуги, від яких залежить росія. Таким чином йдеться про посилення ізоляції росії «в усіх секторах її економіки».

Країни Великої Сімки також взяли на себе зобов’язання поступово відмовитися від російських енергоносіїв, у тому числі шляхом заборони імпорту російської нафти.

«Ми будемо продовжувати і посилювати нашу кампанію проти фінансових еліт і членів сімей, які підтримують президента путіна у його військових зусиллях і розтрачують ресурси російського народу», — йдеться в заяві.

Читайте також: Посольство США готується повернутись до Києва

Фото з мережі

Схожі новини