Передплата 2024 «Добрий господар»

"Підписання Байденом Акту про Ленд-ліз стане «подарунком» путіну і перетворить 9 травня на день його поразки"

  • 08.05.2022, 20:04
  • 823

Про це сказав в ефірі американського телеканалу MSNBC Петро Порошенко

Він наголосив, що підписання президентом США Байденом Акту про Ленд-Ліз для України стане «розумним подарунком» путіну і закликав інших союзників ухвалити подібні рішення.

«Нам сьогодні потрібно все — від продовольства до боєприпасів. А підписання Акту про Ленд-ліз саме 9 травня було б дуже розумним „подарунком“ з нагоди путінського дня перемоги того ж 9 числа», — говорить Порошенко.

«Хотів би також закликати й інші країни наслідувати ваш приклад у плані Ленді-лізу. Розраховуємо на подібні акти законодавства з боку Великої Британії, Європейського Союзу, Канади, Австралії, і можливо навіть з боку Японії. Це буде глобальна солідарність з Україною, а також повна ізоляції путіна», — вважає Порошенко.

«путін дуже швидко йде у напрямку Північної Кореї. І це певне вперше з часів Другої світової війни, коли росія відзначає не перемогу, а будуть тепер згадувати про їхню поразку як рашистів та як нацистів. Адже росія сьогодні і є нацистським агресором проти України та проти всього західного світу. Але ми не дозволимо їм і далі таке робити», — вважає Петро Порошенко.

Читайте також: Посольство США готується повернутись до Києва

Схожі новини