Передплата 2024 «Добрий господар»

Затримали учасника партії Медведчука, який готував повалення конституційного ладу

  • 05.05.2022, 17:20
  • 839

СБУ затримала одного з лідерів всеукраїнського громадського руху "Український вибір", очолюваного Віктором Медведчуком, за підготовку до повалення державного ладу в Україні

Затримали учасника партії Медведчука, який готував повалення конституційного ладу
Затримали учасника партії Медведчука, який готував повалення конституційного ладу

Про це повідомили у СБУ Івано-Франківської області.

«Житель Києва, колишній радянський офіцер з бойовим досвідом, вступив до партії Віктора Медведчука у 2015 році. Активно просував у публічному просторі антидержавні проросійські наративи про «внєшнєє управлєніє» та «одін народ». Обстоював необхідність так званого «народовладдя» та закликав «брати владу в свої руки», — розповіли у відомстві.

За даними спецслужб, чоловік знову взявся реалізовувати свої злочинні наміри напередодні повномасштабного вторгнення рф в Україну.

«На випадок приходу росіян у нього була готова концепція „народного самодержавства“. Вона передбачала захоплення влади та зміну зовнішньополітичного вектора. План включав розпуск органів влади, зміну конституційного ладу на так зване „народне віче“, повалення фінансово-банківської системи, економічної системи, міжнародних відносин, земельних відносин, а також проведення „вічового суду“ над представниками влади та опозиції», — зазначили у відомстві.

Чоловік постійно підтримував контакт з представниками російських спецслужб. У координації з ними він разом зі своїми однодумцями створив розгалужену мережу фейкових громадських організацій на території України. Їх використовували «для насадження антиукраїнських ідей, майбутньої реалізації планів зі зміни влади, а також з метою пошуку відповідного фінансування».

Правоохоронці вже провели обшуки за місцем проживання та реєстрації зловмисника, де виявили документацію та печатки «громадських організацій», заборонену символіку, лист з адміністрації президента рф про отримане звернення, стартові пакети російського мобільного оператора, комп'ютерну техніку, засоби зв'язку, чорнові записи з доказами протиправної діяльності.

Читайте також: Суд арештував рахунки, які належать родичам Віктора Медведчука та Тараса Козака

Фото: СБУ

Схожі новини