Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Мріймо про ракети, які долетять не лише до крейсера «Москва», а й до міста Москва, - Порошенко

  • 03.05.2022, 16:10
  • 687

Петро Порошенко під час виступу з трибуни Верховної Ради закликав союзників надати Україні ще більше зброї

Мріймо про ракети, які долетять не лише до крейсера «Москва», а й до міста Москва, - Порошенко
Мріймо про ракети, які долетять не лише до крейсера «Москва», а й до міста Москва, - Порошенко

«Завершується десятий тиждень війни, яку путін, його соратники і „друга армія світу“ розв’язали проти незалежної суверенної України. Війни, яку вони збиралися виграти бліцкригом за два дні. Збройні сили України, які всі ми створили за вісім років з 14-го року, знищили цей міф. Московія покрилась ганьбою через низьку боєздатність свого війська і через військові злочини своєї солдатні, бандитів і варварів», — наголосив Порошенко.

«Ми дякуємо Борису Джонсону, доброму моєму другові і доброму другу України за надихаючу промову, яку ми щойно чули. Ми дякуємо за допомогу Сполученим Штатам Америки і президенту Джо Байдену за їхнє лідерство. За рішення про Ленд-ліз як результат тривалої багаторічної спільної роботи», — сказав Петро Порошенко.

«Зброї забагато не буває. І, очевидно, що в найближчі тижні Україна стане ще сильнішою. Але нам треба ще більше. Мріймо вже про ракети, які здатні досягати не лише крейсера „Москва“, але й міста Москва», — говорить п’ятий Президент.

Порошенко також закликав міжнародних партнерів до посилення санкцій не лише проти путіна та російської верхівки. За його словами, росіяни, які підтримують путінський режим, мають розділити відповідальність за злочини проти України.

«Маємо продовжити роботу з партнерами по санкціям проти Росії. Ембарго на нафту і газ. Повна торгівельна блокада. Визнання Росії терористичною країною і тотальна ізоляція», — наголосив Порошенко.

«Санкції мають бути відчутні не лише для російської верхівки, а й для так званого „глибинного“ народу з далеких провінцій, який і є соціальною базою путінського режиму. Він підтримав його криваві злочини і має розділити відповідальність разом зі своїм фюрером», — переконаний Порошенко.

Читайте також: Британія надасть Україні чергову допомогу

Фото з мережі

Схожі новини