Передплата 2024 «Добра кухня»

Магнітні бурі: коли чекати в травні

У ці дні особам, які чутливо реагують на зміни впливу геомагнітного поля Землі на самопочуття і стан здоров’я, варто бути готовими до наступних «подарунків» космічної погоди

Перша магнітна буря рівня G1 цього місяця очікується 7−8 травня. Але геомагнітні сплески почнуться на день раніше — 6 травня — і триватимуть до 9. Ця буря може торкнутися не лише метеозалежних, літніх і людей з різноманітними патологіями здоров’я, а всіх, у тому числі і здорових осіб. У цей період краще утриматися від серйозних та ділових зустрічей, переговорів, фінансових угод та фізичних навантажень.

Ще один сплеск сонячної активності у цей період триватиме з 13 по 16 травня із піком активності 14 числа. Загалом очікується, що це будуть геомагнітні коливання, нижчі за середній рівень, і тільки у своєму апогеї вони можуть досягти 4 балів. У цей період може спостерігатись погіршення самопочуття, тому краще провести цей час удома, якомога більше відпочивати та висиплятися.

Запорукою ж якнайлегшого перенесення геомагнітних спалахів та бур для усіх людей є здоровий спосіб життя. А для метеочутливих і метеозалежних, а також осіб із вродженими чи набутими вадами здоров’я — ще й наявність під рукою призначених для таких випадків медичних препаратів.

Читайте також: Дві порції авокадо на тиждень захистять судини та серце

Схожі новини