Передплата 2024 ВЗ

Налякані війною тварини чекають на опікунів

Тимчасовий притулок дала їм Домівка Врятованих Тварин

Налякані війною тварини чекають на опікунів
Налякані війною тварини чекають на опікунів

Тимчасові переселенці є і серед братів наших менших. Сотні домашніх улюбленців, наляканих війною, прийняла на перетримку Домівка Врятованих Тварин, що на вулиці Довбуша, 24 у Львові.

Крім собачок, кішок, тут оселилися черепахи, мавпоч­ки, папуги, фредки. З багато­страждальної Бородянки до­ставили козу з козенятами, з Ірпеня — курей… Багато хто, у тому числі з-за кордону, зби­рає корми і ліки для тварин-біженців у Домівці, проводить для них благодійні аукціони для збору коштів. Працівни­ки закладу попросили львів’ян допомогти вигуляти тварин — і друзі природи зголосили­ся. Вони також прибирали во­льєри. Серед ентузіастів були українці, які переїхали у місто Лева зі східних регіонів, де нині стріляють…

У кінці минулого тижня у притулок прибули 32 мурчики, евакуйовані з обласного Ми­колаєва. Зооволонтер Орест Залипський каже: «Котики всі дуже гарні, лагідні, соціалізо­вані. І їм дуже потрібно знайти люблячі родини. Пригляньте­ся, можливо, серед них — саме ваш новий член сім’ї».

А ось статистика: від почат­ку повномасштабної війни До­мівка Врятованих Тварин на­дала допомогу більш ніж двом тисячам котів та собак. Пів ти­сячі їх прилаштували у Львові, а 1500 допомогли переправи­ти за кордон.

Читайте також: Кіт Фенікс ніби воскрес із вогню й попелу…

Схожі новини