Передплата 2024 «Добра кухня»

Окупанти примушують українців працювати за їхніми законами, - розвідка

  • 28.04.2022, 17:57
  • 782

Український бізнес на окупованих територіях примушують працювати за російськими правилами

Окупанти примушують українців працювати за їхніми законами, - розвідка
Окупанти примушують українців працювати за їхніми законами, - розвідка

Про це повідомляє ГУР М О України.

росія активізує заходи, спрямовані на встановлення окупаційного режиму на захоплених територіях сходу та півдня України.

Минулого тижня перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко мав у Донецьку нараду з «керівниками» так званих «Л/ДНР».

На нараді обговорювали створення і подальшої діяльності російських «військово-цивільних адміністрацій».

Він наголосив на терміновому впровадженню системи обов’язкового платного ліцензування українських приватних підприємців для торгівлі з суб’єктами рф.

Це, на думку, загарбників дозволить окупаційному режиму взяти під контроль фінансові потоки на захоплених українських територіях, а потім повністю переорієнтувати місцевий бізнес на російський ринок.

Наразі спроби окупантів «перезапустити» місцевий бізнес зупиняє спротив значної частини місцевого населення та перепони з боку традиційної російської корупції. Так, в СМТ Шевченкове Харківської області окупанти дали можливість налагодити роботу місцевого ринку. На його території вивісили російський «триколор». Обурені місцеві мешканці зламали флагшток. Після цього окупанти обіцяли закрити ринок у випадку повторення «інцидентів».

У Боровій Харківської області окупанти примушують керівників сільгосппідприємств виводити людей і техніку в поле та розпочинати весняно-польові роботи. Та більшість техніки або розбито, або її викрали окупанти. Є й тотальний дефіцит посівних та паливно-мастильних матеріалів. До того ж аграріям не гарантують безпеку — кілька фермерів підірвались на снарядах та мінах під час спроб здійснити польові роботи. Тим аграріям, які відмовляються працювати, погрожують «націоналізацією» землі.

У селах Ботієве і Строганівка Мелітопольського району Запорізької області представники окупаційної комендатури вимагають від підприємців відкривати магазини, кафе, місця відпочинку та дозвілля. Умова безпечної роботи: відсутність українських товарів. Натомість надають контакти постачальників з Криму. Окупанти стверджують, що вже не вийдуть з цього регіону і продовжують підготовку до введення «рубльової зони».

Читайте також: росіяни скасували парад у Донецьку

Фото з мережі

Схожі новини