Передплата 2024 «Добрий господар»

Олег Гічва з Борислава здолав чемпіона: деталі

10 квітня в польському місті Сокулка відбувся вечір олімпійського боксу “Suzuki Boxing Night 14”, який у сусідній країні проводять спільно з популярним Меморіалом Фелікса Штамма

Олег Гічва з Борислава здолав чемпіона: деталі
Олег Гічва з Борислава здолав чемпіона: деталі

У турнірі, як інформують у Львівському відділенні НОК України, взяв участь єдиний представник України — 16-літній бориславець Олег Гічва.

Йдеться про доволі престижний турнір, на який запрошують молодих боксерів, що якимось чином вже «засвітились», встигли привернути увагу боксерських фахівців. Молоді можуть гучно про себе заявити в майбутньому.

Саме за таким принципом потрапив на змагання до сусідньої країни і наш юний бориславчанин. У липні минулого року він став першим на чемпіонаті Європи серед юніорів у Грузії у ваговій категорії до 66 кілограмів. Вагомості його торішній перемозі додає той факт, що у фіналі Олег упевнено переміг господаря турніру Мехмана Намазова. Зайве, мабуть, говорити, що свою перевагу довелось довести у залі, де суперник мав космічну вболівальницьку підтримку. Тоді рідні стіни не допомогли його супернику. Не допомогли вони й чемпіону Польщі 2021 року серед молоді Фабіану Урбанскі зі Щецина, з яким бориславець зійшовся у своєму недавньому поєдинку. Судді віддали перемогу українцю.

На церемонію зважування Олег вийшов із зображеним на тілі синьо-жовтим серцем та написом на передпліччях «Stop The War».

Це не перший бій Гічви на турнірах серії «Suzuki Boxing». Як нагадує Львівське відділення НОК України, 29 січня він, знову ж таки у Польщі, переміг іншого представника цієї країни — Якуба Попа. Кар’єру боксера Олег починав у Бориславі під орудою Ігоря Нинича, сьогодні вдосконалює майстерність у Львові в Заслуженого тренера України Андрія Сальви.

Читайте також: Два турніри — один матч?

Схожі новини