Передплата 2024 «Добрий господар»

Японія заборонила імпорт російського вугілля

  • 08.04.2022, 19:15
  • 642

Також країна висилала вісьмох дипломатів росії

Японія заборонила імпорт російського вугілля
Японія заборонила імпорт російського вугілля

Про це повідомляє Reuters із посиланням на заяву прем'єр-міністра Японії Фуміо Кісіди.

«росія неодноразово порушувала міжнародне гуманітарне право, вбиваючи мирних жителів та атакуючи атомні електростанції. Це непрощенні воєнні злочини», — заявив Кісіда.

«Рішучими заходами проти росії та підтримкою українському народу ми дамо зрозуміти, що міжнародна спільнота ніколи не прийме обурення росії, а Японія стоїть разом з Україною», — додав він.

МЗС Японії також висилає 8 дипломатів рф.

«Ми закликаємо російські війська негайно вийти. Пропаганда росії, яка заперечує вбивство мирних мешканців і каже, що ці інциденти сфальсифіковані Заходом, абсолютно неприйнятна», — заявила речниця МЗС Хікаріко Оно.

Йдеться також про заборону на імпорт деяких російських товарів, зокрема, горілки, і заморожування активів державного кредитора Сбербанку, а також Альфа-банку.

Згідно з даними уряду, на росію припадало 11% загального імпорту вугілля Японії в 2021 році. Згідно з даними Управління енергетичної інформації США, Японія імпортує майже все вугілля, яке вона споживає. ТОму вона третій найбільший імпортер після Індії та Китаю.

«Нам потрібно буде знайти альтернативних постачальників, інакше ми матимемо труднощі із забезпеченням вітчизняного вугілля, що може призвести до відключень електроенергії тощо. Нам потрібно уникати такої ситуації», — сказав перед цим міністр торгівлі Коічі Хагіуда.

Уряд до кінця квітня розробить комплексні та надзвичайні заходи проти зростання цін на нафту та інші енергоресурси.

За словами прем'єра, Японія координуватиме свої дії зі США та європейськими країнами щодо санкцій проти росії.

Як пише Kyodo, японський уряд також перегляне список осіб, які підлягають заморожуванню активів у Японії. Перелік зросте приблизно до 550 із наявних 400, включно з президентом росії володимиром путіним та його підлеглими.

Також Японія призупинить нові інвестиції.

Читайте також: Штайнмаєр закликає скликати трибунал для розслідування воєнних злочинів путіна та лаврова

Фото з мережі

Схожі новини