Передплата 2024 ВЗ

Сестри Музичук проти виключення росії із Шахової Федерації

  • 08.04.2022, 09:17
  • 1 159

Вони не підтримали відкритого листа Львівської федерації до президента Федерації шахів України Віктора Капустіна

Сестри Музичук проти виключення росії із Шахової Федерації
Сестри Музичук проти виключення росії із Шахової Федерації

Про це інформує Львівська обласна шахова федерація.

Організація закликає й міжнародних гросмейстерів та тренерів підписати листа. Його вже підтримали 12 членів президії, окрім сестер Музичук.

«Відомі гросмейстерки Музичук Анна та Музичук Марія не підписали та не підтримали цього листа. Тому, згідно з рішенням Президії від 4 квітня 2022 року, ЛОШФ припиняє співпрацю з шахістками та розпочинає процедуру їхнього виключення з Президії та членства у федерації», — йдеться у повідомленні.

«Після жахливих речей, які світ побачив в Бучі, Гостомелі, Ірпені, що стали наслідком військової агресії росії, вчинення військових злочинів та злочинів проти людяності, геноциду українського народу, порушень усіх норм міжнародного права та принципів гуманізму, ми, ті, що нижче підписалися, просимо Вас повторно звернутися у відповідні установи вимогами щодо негайного розгляду питання про виключення російської шахової федерації та білоруської шахової федерації з ФІДЕ. Повної заборони на участь усіх без винятку російських та білоруських шахістів у всіх турнірах, що відбуваються за підтримки та організації.

Заборонити усім російським і білоруським тренерам, арбітрам, офіційним особам брати участь у будь-яких змаганнях, що відбуваються під егідою ФІДЕ, і негайно звільнити громадян цих країн з будь-яких посад у Раді та комісіях.

Негайної та беззастережної відставки А. Дворковича з посади президента ФІДЕ як спільника та давнього поплічника кривавого диктатора путіна.

Ми вважаємо рішення про те, що на всіх міжнародних шахових змаганнях з рейтингом ФІДЕ не повинні вивішуватися національні прапори росії та білорусі або звучати гімни і те, що офіційні шахові змагання та заходи в росії та білорусі не відбуватимуться, а також, що федерація розриває спонсорські угоди з державними компаніями росії та білорусі, смішними півмірами, які не лише не захистять ФІДЕ від репутаційних, фінансових та будь-яких інших можливих ризиків, а й навпаки — матимуть зворотний результат".

Анна Музичук, одна із сестер-шахісток, пояснила, що інформація про те, що вони відмовилися підписувати ці листи є напівправдою.

«Нам надіслали тексти листів, зміст яких був практично ідентичним. Ми двічі хотіли внести свої пропозиції та рекомендації, які могли б зробити ці листи та вимоги більш ефективними. Проте нам двічі відповіли, що „або ви підписуєте листи з таким формулюванням, або ніхто ніяких змін вносити не буде“. І це незважаючи на те, що лист ФШУ не приніс бажаних результатів. Ми вважаємо, що подібні звернення є необхідними, і нам варто продовжити вимагати санкцій від ФІДЕ. Та для того, щоб ці заходи досягли своєї мети, важливо бути максимально ефективними», — написала вона у соцмережах.

У дописі Анна конкретизувала, які саме пункти сестри хотіли додати до офіційного листа федерації.

Читайте також: Українці дали чітко зрозуміти, що не підкорюватимуться волі кремля, — Блінкен

Фото з мережі

Схожі новини