Передплата 2024 «Добра кухня»

У Празі - акція «Разом для України»

Чехи, українці та поляки зібралися з національною символікою, щоб відсвяткувати перемогу добра над злом та засудити злочини тирана путіна

У Празі - акція «Разом для України»
У Празі - акція «Разом для України»

У неділю, 3 квітня, у столиці Чехії — Празі, на площі біля стадіону «Спарта», відбулася акція «Разом для України». Організатори — чеські організації, які займаються прийомом біженців з України.

Як розповіла «ВЗ» учасниця акції, львів"янка, викладачка етикету Соломія Басараб (жінка минулого тижня поїхала до Праги, щоб отримати там статус тимчасового прихистку на час війни), під час акції місцеві гурти виконували на сцені відомі пісні Святослава Вакарчука.

«Атмосфера на акції була зворушлива, — каже Соломія. — Під час виконання українських пісень багато хто плакав. Тут з національною символікою та плакатами є чимало української діаспори, чехів, поляків і навіть росіян, які не підтримують вбивчу політику путіна проти України. Ніколи не думала, що колись мені доведеться бути на акції проти війни в Україні в іншій країні. Я до останнього не хотіла покидати рідний Львів і їхати у Прагу. Але ракетні обстріли зірвали мою психіку…».

Соломія каже, що організатори акції у Празі озвучили зі сцени мету заходу — підтримка України у війні з рф. Це геноцид проти українського народу, варварам немає прощення. «Ця акція — святкування добра, яке неминуче переможе зло — армію рф», — продовжує розмову Соломія Басараб.

Під час виступу мер Праги Зденек Гржиб гостро засудив дії тирана путіна. «Весь світ засуджує військові злочини путіна», — сказав мер Праги.

Сказав також, що це не лише війна України, а і їхня. Бо криваві злочини путіна потрібно зупинити і не дати їм йти далі…

Читайте також: Цінності для поляків важливіші, ніж ціни

Схожі новини