Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«На Львівщині житло для переселенців зведуть поруч з підприємствами»: Максим Козицький

Наразі очікують на рішення уряду, щоб отримати на це гроші з державного бюджету

У Львівській області, як і у Львові, будуть зводити модульне житло для переселенців. Щоправда, це житло логістично підлаштують так, щоб було поруч з підприємствами та компаніями, аби люди одразу мали роботу, відтак працювали на розвиток економіки регіону.

Про це сказав у коментарі «ВЗ» голова Львівської обласної військової адміністрації Максим Козицький.

«Наша ціль — не лише звести житло, а й надати можливість переселенцям знайти тут роботу, — наголошує пан Козицький. — Це дозволяє оживити бізнес. Я б говорив не про тимчасові поселення для біженців (голова Львівської ОТГ Андрій Садовий заявив про зведення тимчасового житла. — Авт.), а про якісне поселення та хороші умови для проживання. Коли і де постануть ці будинки — наразі невідомо. Це питання великих грошей і чекаємо на рішення уряду».

Тим часом, низка благодійних організацій та бізнесменів з України та з-за кордону готові окремо профінансувати зведення модульного житла для переселенців у межах Львівської області. Житло зведуть, згідно з вимогами ООН: площею 15 метрів квадратних з підведеними комунікаціями, що розраховане на двох або чотирьох осіб.

Як повідомив керівник проєкту житла для біженців Станіслав Луцкович, проєкт модульного житла, де зможуть безкоштовно розмістити близько двох тисяч переселенців уже у процесі розробки. Такі містечка планують облаштувати у Миколаївській та Жовківській громадах.

«На території 1−3 гектарів можуть розмістити до 250 будиночків», — підсумував Станіслав Луцкович.

Читайте також: На одного тимчасово переміщеного — не менш ніж 6 «квадратів» тимчасової площі

Схожі новини