Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На територіях бойових дій уряд почав виплату пенсій за квітень

У шести областях України, де тривають активні бойові дії, розпочалося фінансування пенсій авансом - за квітень

На територіях бойових дій уряд почав виплату пенсій за квітень
На територіях бойових дій уряд почав виплату пенсій за квітень

Як розповіла «ВЗ» начальниця Г У Пенсійного фонду України у Львівській області Галина Недзельська, відповідно до постанови Кабміну від 26 лютого 2022 року № 162 «Про особливості виплати та доставки пенсій, грошових допомог на період введення воєнного стану» (зі змінами) та інших документів, від 25 березня розпочато фінансування та виплату пенсій за квітень 2022 року.

Упродовж 25−27 березня профінансовано пенсії 1 мільйону 941 тисячі одержувачів — на загальну суму 8 млн 778,3 тис. грн. З них 1 млн 388 тисяч осіб отримують пенсії через уповно­важені банки, 553 тисячі осіб — через АТ «Укрпошта».

Також уряд повідомив, що на територіях, де проводяться бойові дії, пенсії за квітень ви­плачуватимуть у межах фінансових можливостей Пенсійного фонду України. Про це йдеться в постанові уряду від 21 березня 2022 року № 343.

Чи будуть за таких умов нарахування на картки?

Так, будуть, адже Мінсоцполітики і Пенсійний фонд неодноразово наголошували, що проблем із виплатою коштів на картки не­має. Труднощі виникають із фізичною достав­кою коштів пенсіонерам у ті регіони, де про­водяться бойові дії. Тому, як йдеться в урядовій постанові № 343, якщо АТ «Укрпошта» не має можливості (у тому числі й технічної) достави­ти пенсії та грошові допомоги на території, де тривають бойові дії, а також коли втрачено ві­домості на виплату пенсій і грошової допомоги або відсутні готівкові кошти, усе це посвідчу­ється відповідною військово-цивільною адміні­страцією. Невиплачені суми пенсій та грошової допомоги включаються до виплати у наступних виплатних періодах.

Читайте також: В Україні розпочали продавати військові облігації

Схожі новини