Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові закладам, у яких годують волонтерів, скасують орендну плату

Такі преференції отримають ті установи, які орендують у приміщеннях комунального майна

У Львові прийнято декілька рішень щодо пільг для місцевого бізнесу в умовах воєнного стану. Для закладів громадського харчування, які безоплатно годують волонтерів, тимчасово переміщених осіб чи військових, перепрофілювали свою діяльність, не будуть нараховувати орендну плату. Умова — такі заклади працюють у приміщеннях комунального майна і орендують там площі. З 24 лютого для них скасують оренду аж до завершення війни.

Про це повідомив на брифінгу перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко.

«Якщо говорити про інші заклади, які продовжували свою діяльність, то вони з 24 лютого до 1 березня сплачували оренду за ставкою 0,5%», — пояснив Андрій Москаленко.

Про релокацію підприємств зі сходу та півдня України

Станом на 22 березня у Львівській мерії надали близько 300 консультацій власникам бізнесу зі сходу і півдня України, які хочуть тут працювати.

З них 45 звернень перебувають в активній роботі, тобто в процесі релокації.

«Це аудиторські компанії, приватні клініки, легка промисловість, виробництво, дистриб’юторські компанії, ІТ, фармацевтика, — каже пан Москаленко. — Переважно йдеться про розміщення від 5 до 700 людей на площі від 100 до 4000 кв. м. Це тимчасове переведення виробничих потужностей, адже важливо, аби після української перемоги ці компанії повернулись у свої міста та долучились до відбудови місцевої економіки».

Читайте також: 13 підприємств зі сходу та центру переїхало на Львівщину

Схожі новини