Передплата 2024 «Добра кухня»

Кабмін ухвалив постанову про 100 тисяч військовим

  • 28.02.2022, 17:17
  • 921

Україна платитиме військовослужбовцям, які захищають Україну, по 100 тисяч гривень на місяць, а сім'ям загиблих – одноразово 15 мільйонів гривень

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков з посиланням на рішення Кабміну від 28 лютого.

«Хочу повторити слова президента: це робиться не для того, щоб нам сказали „дякую“. Це робиться, щоб наші захисники і захисниці знали, що країна їм вдячна. Держава має гідно платити за цю важливу роботу», — наголосив міністр.

Згідно з рішенням, в умовах воєнного стану військовослужбовцям ЗСУ, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Нацгвардії, Держприкордонслужби, Управління держохорони, Держслужби спецзв’язку, Держспецтранспорту, особам рядового і начальницького складу ДСНС та поліцейським будуть виплачувати додатково 30 000 гривень на місяць.

Військовослужбовцям, які беруть безпосередню участь у бойових діях або забезпечують національну безпеку і оборону, відсічі і стримування збройної агресії, перебуваючи безпосередньо в районах та у час здійснення бойових дій і захисту додатково виплачуватимуть 100 000 гривень на місяць (пропорційно до часу участі у таких діях та заходах).

Сім’ям військовослужбовців, які загинули на війні з російським окупантом, виплачуватимуть одноразово 15 мільйонів гривень, які розподілять порівну на всіх отримувачів.

Читайте також: Тисячі іноземців уже подали заяви на вступ в Інтернаціональний легіон, — Міноборони

Схожі новини