Передплата 2024 «Добрий господар»

Цукерберг відбив інформаційну атаку на Україну

  • 28.02.2022, 09:35
  • 844

У компанії Meta повідомили, що зупинили хакерські атаки на Україну із Росії та Білорусі

Цукерберг відбив інформаційну атаку на Україну
Цукерберг відбив інформаційну атаку на Україну

Про це пише New York Times.

Meta повідомила, що атаки були пов'язані з людьми із Росії та Україні, а також з хакерською групою, пов'язаною із Білоруссю. Одна капманія була спрямована на просування посилань на сумнівні сайти, які поширювали наратив, що Україна є фейковою державою, а дії Росії — правильні.

У Meta заявили, що нинішня атака була пов’язана із іншою операцією, яку компанія розкрила у 2020 році. Тоді за нею стояли два «видання» News Front і South Front, які працювали в Криму і використовувались для поширення пропаганди Кремля. Подібні мережі впливу займається тим, що у Facebook називають «скоординованою недостовірною поведінкою».

Йдеться про цілі групи ботів у Facebook для поширення цільових повідомлень по всій платформі. Цього разу мережа зуміла використати близько 5000 фоловерів у Facebook та Instagram, перш ніж Meta її заблокувала.

Meta заявила також, що виявила хакерську операцію, спрямовану проти військових і політичних лідерів в Україні, а також принаймні одного журналіста. Хакерська група Ghostwriter намагалися захопити їхні облікові записи, щоб використовувати їх для поширення дезінформації.

Раніше ця хакерська агрупа працювала проти НАТО і США, а минулого року виявили, що вона пов'язана з Білоруссю. Девід Агранович, директор з порушень безпеки в Meta, пояснив, що після вторгнення Росії, хакери взялися за Україну.

Кілька публічних акаунтів зламалии, на них намагались скомпрометувати українських військових, поширюючи відео, як солдати виходять з лісу з «білим прапором».

«Історично те, що ми бачили від Ghostwriter, було націлене на військових, громадських діячів, журналістів і політиків по всій Європі. З моменту вторгнення ми бачили поворот у фокусі Ghostwriter на людях з України», — повідомили у компанії.

Читайте також: Швеція надасть Україні 5 тисяч одиниць протитанкової зброї, шоломи та бронежилети

Фото з сайту mind

Схожі новини