Передплата 2024 ВЗ

Порошенко зустрівся з бійцями батальйону тероборони

  • 24.02.2022, 17:18
  • 820

Батальйон створили активісти «Євросолідарності» та ветерани війни проти Росії

Порошенко зустрівся з бійцями батальйону тероборони
Порошенко зустрівся з бійцями батальйону тероборони

Петро Порошенко зустрівся з бійцями батальйону територіальної оборони, створеному з активістів партії «Європейська Солідарність» та ветеранів російсько-української війни, членів ГО «Res_Publika. Брати По Зброї», які знову стали на захист держави. П’ятий президент повідомив, що його команда зараз займається необхідним забезпеченням для захисників України.

«Ми включаємось, я починаю займатися бронежилетами. Я починаю займатися кевларовими шоломами. Я починаю робити те, що має робити влада, щоб захистити Україну», — говорить Порошенко.

П’ятий президент подякував усім, хто не залишається байдужим і в цей час бачить своє місце зі зброєю в руках. Порошенко також наголосив, що немає підстав для панічних настроїв.

«Наголошую, що ті панічні настрої, які розповсюджувалися, що за дві години буде зданий Київ, що за 10 годин буде здана Україна — для цього немає ніяких підстав. Ми на сьогодні здатні дати відсіч диверсійним і десантним операціям, які плануються загарбником Путіним», — зазначає Порошенко.

«Для нас ключове завдання — протриматися два тижні. І коли кажуть, що тут на повному ходу по дорогах рухаються російські танки, я наголошую, вони намагаються зараз йти дуже обережно. Бо очікують відсічі від українців», — зауважує Петро Порошенко.

«Я сьогодні зустрічався із Зеленським, я наголосив на тому, щоб підрозділи територіальної оборони в найкоротший термін були забезпечені засобами захисту, зброєю, причому не лише стрілецькою, а зброєю протитанковою, і, можливо, ПЗРК. Ми зробили все можливе, щоб забезпечити засобами зв’язку, щоб було і речове забезпечення, і медичне, і паливно-мастильні матеріали, і автомобілі, і все, що необхідне для підвищення ефективності дій підрозділів територіальної оборони. Щоб збільшити ту ціну, яку заплатить кожен росіянин, який за наказом Путіна прийшов до нас вбивати українців», — говорить Порошенко.

Читайте також: «Усі, хто готовий і вміє тримати зброю, може просто зараз стати до лав Сил територіальної оборони», — міністр оборони

«Ні в кого не здригнеться рука, коли треба буде натиснути на гачок, коли бачиш перед собою загарбника, коли ми захищаємо українських дітей, українських жінок і Українську державу. П’ять років, з 2014−2019, ми тримали фронт. І зараз ми будемо демонструвати єдність нації. Мені байдуже, хто за кого голосував. Зараз мені важливо, щоби всі проголосували за Україну. І тому я тут сьогодні для того, щоби подякувати, що ви не залишаєтесь байдужими», — наголошує Порошенко.

«Ми мали дуже мало часу, але зробили все, щоб ми мали захищені позиції, на яких буде розташований батальйон для протидії російським загарбникам», — резюмує Порошенко.

Читайте також: На Львівщині готують пункти для біженців і встановлюють блокпости

Схожі новини